Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do piany oraz dosypujemy resztę składników delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Pieczemy na tortownicy 32 cm ok 15-20 minut w ok 180 st.
Truskawki wrzucamy z cukrem do blendera. Miksujemy na gładko. Do rozpuszczonej i lekko ciepłej wody z żelatyną dodajemy kilka łyżek musu i wlewamy wszystko do całości. Mieszamy i wylewamy na zimy biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem. Do ubitej śmietany wrzucamy po łyżce jogurtu i tak do końca. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki kremu energicznie mieszamy i wlewamy do całości. Łączymy szybko i wykładamy na masę z truskawek. Postępujemy szybko ponieważ krem tężeje.
Posypujemy posypką lub cukierkami.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Zajadamy z kawką na pięknym słoneczku ;)
smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

sereberko80 19 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
kusi kusi :-) smakiem i wyglądem, do wypróbowania :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 19 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
Oj tak - pokusa! Pyszna :)1 Kto głosował? | Odpowiedz