Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon w pełni zatem muszę podzielić się z Wami przepisem na najprostsze i najsmaczniejsze ciacho świata, które idealnie sprawdza się ze wszystkimi sezonowymi owocami - borówkami, rabarbarem, poziomkami, truskawkami, śliwami, malinami...
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3222
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 798
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 282
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3222
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 798
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 282
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Zaczynamy od rozpuszczenia masła roślinnego. Kiedy się rozpuści odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W międzyczasie oddzielamy białka od żółtek i ubijamy pianę z białek. Kiedy białka będą ubite dodajemy cukier i cukier wanilinowy i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Potem dodajemy żółtka i mąkę. Kiedy wszystko ze sobą ładnie się połączy to wlewamy do masy masło roślinne i UWAGA ! MIESZAMY DOKŁADNIE ŁYŻKĄ. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i również dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na brytfannę nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na masę wykładamy owoce i wstawiamy do piekarnika nastawionego na termoobieg, na 160 stopni i pieczemy 45- 50 minut. Ostygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.