Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna w Azji tapioka z sezonowymi krajowymi truskawkami.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Tapiokę zalałem mlekiem kokosowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilie oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie. W międzyczasie oczyściłem truskawki , pokroiłem na ćwiartki , dodałem cukier oraz sok z cytryny. Gotowałem na małym ogniu przez ok. 8 minut. , do czasu aż sos delikatnie zgęstnieje. Ugotowaną tapiokę przełożyłem do pucharków. Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , polałem sosem truskawkowym. Odstawiłem do schłodzenia do lodówki. Można podawać na ciepło również.