Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18193
Dodano: 29.05.2014
Odsłon: 2224
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Tapiokę zalałem mlekiem kokosowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilie oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie.
W międzyczasie oczyściłem truskawki , pokroiłem na ćwiartki , dodałem cukier oraz sok z cytryny. Gotowałem na małym ogniu przez ok. 8 minut. , do czasu aż sos delikatnie zgęstnieje.
Ugotowaną tapiokę przełożyłem do pucharków. Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , polałem sosem truskawkowym. Odstawiłem do schłodzenia do lodówki. Można podawać na ciepło również.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Futka 31 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Delicje! :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha deser.3 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 30 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Nooo dech mi zaparło...3 Kto głosował? | Odpowiedz

mimiwiki 30 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Łał - z angielska WOW - pycha :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 29 maja 2014Zgłoś do usunięcia
cudowny !3 Kto głosował? | Odpowiedz