Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna w Azji tapioka z sezonowymi krajowymi truskawkami.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72781
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72781
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Składniki
Tapiokę zalałem mlekiem kokosowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilie oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie. W międzyczasie oczyściłem truskawki , pokroiłem na ćwiartki , dodałem cukier oraz sok z cytryny. Gotowałem na małym ogniu przez ok. 8 minut. , do czasu aż sos delikatnie zgęstnieje. Ugotowaną tapiokę przełożyłem do pucharków. Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , polałem sosem truskawkowym. Odstawiłem do schłodzenia do lodówki. Można podawać na ciepło również.