Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sycący sernik z pysznym karmelem, oblany czekoladą jak pyszne znane batoniki TWIX.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4212
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4212
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko oraz masło o temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. keksówke (26x12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie wykładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni.
W misce mieszamy ser, cukier, budyń jajka oraz mleko skondensowane. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 min a następnie przez 40 minut pieczemy w temperaturze 150 stopni.
Kiedy sernik przestygnie wykładamy je z formy. W mikrofali podgrzewamy kajmak żeby łatwiej było na nam go rozprowadzić. Smarujemy nim masę sernikową.
Całość oblewamy polewą czekoladową która rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto wkładamy do lodówki do czasu kiedy czekolada nam zastygnie. Przed podaniem wyjmujemy ok. 20 minut wcześniej z lodówki.