Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sycący sernik z pysznym karmelem, oblany czekoladą jak pyszne znane batoniki TWIX.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko oraz masło o temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. keksówke (26x12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie wykładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni.
W misce mieszamy ser, cukier, budyń jajka oraz mleko skondensowane. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 min a następnie przez 40 minut pieczemy w temperaturze 150 stopni.
Kiedy sernik przestygnie wykładamy je z formy. W mikrofali podgrzewamy kajmak żeby łatwiej było na nam go rozprowadzić. Smarujemy nim masę sernikową.
Całość oblewamy polewą czekoladową która rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto wkładamy do lodówki do czasu kiedy czekolada nam zastygnie. Przed podaniem wyjmujemy ok. 20 minut wcześniej z lodówki.