Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto można zrobić z różnymi owocami i zawsze jest pyszne :) Przepis mam od znajomej :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3815
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3815
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym lub olejkiem waniliowym. Ucierać dodając po jednym jajku, następnie dodać ocet. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą tak, aby powstało gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę. Truskawki oczyścić, poukładać je na cieście. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Wstawić ciasto piec około 50-60 minut.