Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie ciasto z truskawkami. W sam raz na leniwy weekend, rano robimy i drugie śniadanie gotowe:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1548
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1522
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1548
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1522
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Składniki
Składniki powinny być w temp.pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ok.10 minut na najwyższych obrotach). Następnie powolutku (cały czas miksując,ale już wolniej) wlewać olej i kefir. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami - mieszać już tylko łyżką do połączenia składników.
Truskawki pokroić w plasterki, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Dużą prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, na wierzchu powciskać dosyć gęsto truskawki. Piec w temp. 175 stopni ok. 50 minut (sprawdzam patyczkiem, ewentualnie wydłużam czas pieczenia).
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem, ozdobić truskawkami i świeżą miętą. Ciasto jest niskie,ale mięciutkie i naprawdę pyszne.