Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i szybkie ciasto z truskawkami. W sam raz na leniwy weekend, rano robimy i drugie śniadanie gotowe:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 258
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 258
Składniki
Składniki powinny być w temp.pokojowej. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ok.10 minut na najwyższych obrotach). Następnie powolutku (cały czas miksując,ale już wolniej) wlewać olej i kefir. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami - mieszać już tylko łyżką do połączenia składników.
Truskawki pokroić w plasterki, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Dużą prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, na wierzchu powciskać dosyć gęsto truskawki. Piec w temp. 175 stopni ok. 50 minut (sprawdzam patyczkiem, ewentualnie wydłużam czas pieczenia).
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem, ozdobić truskawkami i świeżą miętą. Ciasto jest niskie,ale mięciutkie i naprawdę pyszne.