Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie nawet laikom od pieczenia ciast. :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Truskawki kroimy w plasterki i zasypujemy 1/2 szklanki cukru. Odstawiamy na 2 godziny. Margarynę miksujemy z cukrami do białości. Dodajemy stopniowo po całym jajku. Następnie łyżka po łyżce przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy odsączone truskawki. Pieczemy około 50 min. w 160* lub do suchego patyczka. Składniki na blachę 25/25 cm.;