Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie nawet laikom od pieczenia ciast. :)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19516
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2055
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1722
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19516
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2055
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1722
Składniki
Truskawki kroimy w plasterki i zasypujemy 1/2 szklanki cukru. Odstawiamy na 2 godziny. Margarynę miksujemy z cukrami do białości. Dodajemy stopniowo po całym jajku. Następnie łyżka po łyżce przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy odsączone truskawki. Pieczemy około 50 min. w 160* lub do suchego patyczka. Składniki na blachę 25/25 cm.;