Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką jest pyszne, miękkie i sprężyste. Świeże również następnego dnia.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 611
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 73
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 9
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 44
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 611
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 73
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 9
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 44
Składniki
Mąki i proszek przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrami na puch. Następnie dodawać po jednym całym jajku, nie przestając miksować. Dodać suche składniki i dokończyć mieszanie szpatułką, do połączenia składników. Cała formę wyłożyć papierem do pieczenia. Umieścić ciasto i przekrojone na pół truskawki (cięciami do góry) Kruszonka; 100 g. masła ok szklanki mąki 3 łyżki cukru. Składniki na kruszonkę rozetrzeć między palcami, jeśli masa będzie mokra, trzeba dodać więcej mąki. Ma być sypka i grudki. Piec 60 minut w 160*C