Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja różnych smaków. Ciasto na biszkopcie pokryte masą wiśniową i śmietankową.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem, dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy pojedynczo żółtka. 2. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3. Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 5. Szklankę mleka wlewamy do garnka i gotujemy, w drugiej szklance mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji. 6. Margarynę miksujemy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń, masę wykładamy na ostudzony biszkopt.
7. Następnie odlewamy zalewę z brzoskwiń, owoce kroimy w plasterki i układamy na wiśniowej masie.
8. Śmietanę ubijamy mikserem, wlewamy sok z Brzoskwiń oraz rozpuszczoną w małej ilość wody żelatynę. 9. Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy pokrojoną zieloną galaretką.
10. Ciasto chłodzimy dwie godziny. 11. Smacznego.