Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…vispipuuro w kuchni fińskiej bądź klappgröt w kuchni szwedzkiej to kasza manna na mleku z jagodami, zazwyczaj brusznicami. Deser można podać z mlekiem i cukrem czy też słodką śmietanką. Przeglądając przepisy widziałam że deser ten jest zarówno przyrządzany na mleku jak i wodzie; ja zrobiłam na mleku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 419
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 419
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Składniki
do garnka wlewamy mleko, dodajemy kaszę mannę, sól i cukier. Gotujemy od czasu do czasu mieszając do zgęstnienia kaszy manny.
Wcześniej zmiksowane na gładką masę jagody dodajemy do gotującej się kaszy i jeszcze chwilę zostawiamy na ogniu.
Studzimy i ubijamy mikserem, aż kaszka zrobi się puszysta.