Do góry

Desery Przepis na:

Wafle domowe - Piszinger. Andruty z masą kajmakowo-kakaową

Wafle domowe - Piszinger. Andruty z masą kajmakowo-kakaową

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1468

Dodano:

Odsłon: 6878

Pyszne wafle,smak dziecinstwa.Szybko i pysznie do kawki,zapraszam!

Składniki

  • Paczka wafli
  • 400g masy kajmakowej
  • 200g masla
  • 2 lyzki kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wafle domowe - Piszinger. Andruty z masą kajmakowo-kakaową

Przygotowanie

  1. Miekkie maslo ubijamy do bialosci.Porcjami dodajemy kajmak(mase krówkowa)dalej ubijamy na jednolita masa ,dodajemy 2 lyzki kakao gorzkiego i wszystko laczymy.Nastepnie blaty waflowe smarujemy kremem na przemian.Przykrywamy np.papierem ,przyciskamy czyms ciezkim np.duza deska do krojenia lub ksiazka.Zostawiamy na ok.4 godziny i kroimy na kawalki.Wfelki sa gotowe,zrobimy kawe i delektujemy sie ,SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń