Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser do kawki ;)
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego puszkę z mlekiem i gotujemy przez około 3 godziny(wodę co jakiś czas uzupełniamy by puszka była pokryta wodą). Po ugotowaniu i ostudzeniu puszki z mlekiem, otwieramy ją i przekładamy wafle powstałą masą kajmakową. Gdy masa będzie zbyt gęsta można ją zmiksować. Po przełożeniu docisnąć wafle (np. grubą książką) Smacznego! :)