Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4461
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2364
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4461
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Składniki
Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować. Zestawić z ognia , wystudzić do chłodnej masy czekoladowej wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając trzepaczką aż do połączenia, tak samo wsypać i połączyć z masą pozostałe dwie szklanki, na koniec wsypać wiórka , pokruszone herbatniki oraz orzechy, dokładnie wymieszać.
Jeden płat wafla umieścić na folii aluminiowej, wylać gęstą masę zostawiając po 1 cm od brzegów aby nie wypłynęła, wyrównać, docisnąć leciutko drugim waflem , owijając całość folią aluminiową , można delikatnie obciążyć deseczką na całości, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Po całkowitym stężeniu, kroić na kwadraty, podawać.