Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 20
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 20
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 109
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 119
Składniki
Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować. Zestawić z ognia , wystudzić do chłodnej masy czekoladowej wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając trzepaczką aż do połączenia, tak samo wsypać i połączyć z masą pozostałe dwie szklanki, na koniec wsypać wiórka , pokruszone herbatniki oraz orzechy, dokładnie wymieszać.
Jeden płat wafla umieścić na folii aluminiowej, wylać gęstą masę zostawiając po 1 cm od brzegów aby nie wypłynęła, wyrównać, docisnąć leciutko drugim waflem , owijając całość folią aluminiową , można delikatnie obciążyć deseczką na całości, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Po całkowitym stężeniu, kroić na kwadraty, podawać.