Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis przywoła wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa! To wafle z czekoladą jak z PRL-u, które przygotujesz błyskawicznie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Do garnka przełóż masło pokrojone w kostkę. Wsyp obydwa cukry. Wlej wodę. Zacznij podgrzewać na średnim ogniu i cały czas mieszaj szpatułką, aby cukry się rozpuściły. Odstaw do delikatnego przestudzenia.
Do tak przygotowanej masy dodaj mleko w proszku. Wsypuj je stopniowo, cały czas mieszając trzepaczką. Kiedy nie będzie już grudek, dodaj kakao. Ponownie mieszaj do połączenia składników.
Na waflu tortowym rozsmaruj masę bardzo cienko. Może być jeszcze ciepła. Przykryj drugim płatem i powtarzaj tak aż składniki się skończą. Pozostaw do wystygnięcia. Następnie włóż wafle z czekoladą jak z PRL-u do lodówki, aby masa się dobrze schłodziła i połączyła z waflami.
Pokrój przed podaniem na prostokąty lub trójkąty.