Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis przywoła wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa! To wafle z czekoladą jak z PRL-u, które przygotujesz błyskawicznie.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1606
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 604
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1606
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 604
Składniki
Do garnka przełóż masło pokrojone w kostkę. Wsyp obydwa cukry. Wlej wodę. Zacznij podgrzewać na średnim ogniu i cały czas mieszaj szpatułką, aby cukry się rozpuściły. Odstaw do delikatnego przestudzenia.
Do tak przygotowanej masy dodaj mleko w proszku. Wsypuj je stopniowo, cały czas mieszając trzepaczką. Kiedy nie będzie już grudek, dodaj kakao. Ponownie mieszaj do połączenia składników.
Na waflu tortowym rozsmaruj masę bardzo cienko. Może być jeszcze ciepła. Przykryj drugim płatem i powtarzaj tak aż składniki się skończą. Pozostaw do wystygnięcia. Następnie włóż wafle z czekoladą jak z PRL-u do lodówki, aby masa się dobrze schłodziła i połączyła z waflami.
Pokrój przed podaniem na prostokąty lub trójkąty.