Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 514
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 579
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 514
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 579
Składniki
I warstwa: 200 ml śmietanki ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru dalej ubijając. Blaszkę kwadratową wyłożyć folią spożywczą. Wykroić wafle do rozmiaru blaszki. Na dnie ułożyć jeden wafel.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody. Wystudzoną wlać do ubitej śmietanki. Dokładnie wymieszać. Kiedy masa będzie tężeć wylać ją na wafel. Wstawić do lodówki. Kiedy będzie całkowicie zastygnięta przykryć drugim waflem. Nie wcześniej, ponieważ wafle nasiąkną.
II warstwa : 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szkl wody. Wystudzić. Banana pokroić na cienkie plasterki. Poukładać na waflu. Mocno tężejącą galaretkę wylać na wafle. Wstawić do lodówki. Trzecią warstwę zrobić tak jak I warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godz.