Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do galaretki można dodać owoce.
I warstwa:
200 ml śmietanki ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru dalej ubijając.
Blaszkę kwadratową wyłożyć folią spożywczą. Wykroić wafle do rozmiaru blaszki.
Na dnie ułożyć jeden wafel.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody. Wystudzoną wlać do ubitej śmietanki. Dokładnie wymieszać.
Kiedy masa będzie tężeć wylać ją na wafel. Wstawić do lodówki.
Kiedy będzie całkowicie zastygnięta przykryć drugim waflem. Nie wcześniej, ponieważ wafle nasiąkną.
II warstwa :
2 galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szkl wody. Wystudzić. Banana pokroić na cienkie plasterki. Poukładać na waflu.
Mocno tężejącą galaretkę wylać na wafle. Wstawić do lodówki.
Trzecią warstwę zrobić tak jak I warstwę.
Wstawić do lodówki na 2-3 godz.
Przepis dnia
Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie ide...
Odsłon: 29613
Wafle można zrobić na 3 sposoby; Galaretka pomarańczowa z czekoladą gorzką, G...
Odsłon: 11357
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 60
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 60
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
I warstwa: 200 ml śmietanki ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru dalej ubijając. Blaszkę kwadratową wyłożyć folią spożywczą. Wykroić wafle do rozmiaru blaszki. Na dnie ułożyć jeden wafel.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody. Wystudzoną wlać do ubitej śmietanki. Dokładnie wymieszać. Kiedy masa będzie tężeć wylać ją na wafel. Wstawić do lodówki. Kiedy będzie całkowicie zastygnięta przykryć drugim waflem. Nie wcześniej, ponieważ wafle nasiąkną.
II warstwa : 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szkl wody. Wystudzić. Banana pokroić na cienkie plasterki. Poukładać na waflu. Mocno tężejącą galaretkę wylać na wafle. Wstawić do lodówki. Trzecią warstwę zrobić tak jak I warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godz.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 279
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 537