Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 20
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5673
Polecam.
Odsłon: 1093
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 144
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 411
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 20
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5673
Polecam.
Odsłon: 1093
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 144
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 411
Składniki
Żółtka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę, następnie powoli wlewamy utarte z cukrami żółtka i energicznie cały czas mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wyłączamy gaz i odstawiamy masę na jakieś 10 min, aby nam trochę zgęstniała.
Bierzemy jeden płat wafla i smarujemy go marmoladą, układamy obok siebie herbatniki i polewamy gęstniejącą masą, przykrywamy drugim waflem i powtarzamy czynność aż do skończenia się masy. Całość obciążamy np. deską do krojenia i słoikami lub czym tam chcecie. Odstawiamy najlepiej na całą noc, aby nam to wszystko ładnie się połączyło.