Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5532
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1021
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5129
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1454
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5532
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1021
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5129
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1454
Składniki
Żółtka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę, następnie powoli wlewamy utarte z cukrami żółtka i energicznie cały czas mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wyłączamy gaz i odstawiamy masę na jakieś 10 min, aby nam trochę zgęstniała.
Bierzemy jeden płat wafla i smarujemy go marmoladą, układamy obok siebie herbatniki i polewamy gęstniejącą masą, przykrywamy drugim waflem i powtarzamy czynność aż do skończenia się masy. Całość obciążamy np. deską do krojenia i słoikami lub czym tam chcecie. Odstawiamy najlepiej na całą noc, aby nam to wszystko ładnie się połączyło.