Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z masą galaretkową
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1837
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1837
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne brzegi wafli. Dociskamy kolejnym waflem i tak postępujemy do wykorzystania kremu i fali. Owijamy folią spożywczą, możemy docisnąć czymś ciężkim i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na mniejsze kawałki. Smacznego!