Do góry

Desery Przepis na:

Wafle z masą galaretkową

Wafle z masą galaretkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 11330

Dodano:

Odsłon: 449

Wafle z masą galaretkową

Składniki

  • Wafle paczka u mnie 5 sztuk
  • Cukier szklanka ( lub mniej )
  • Galaretka truskawkowa
  • śmietanka 30 % 200 ml
  • Masło 200 g
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wafle z masą galaretkową

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.

    Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne brzegi wafli. Dociskamy kolejnym waflem i tak postępujemy do wykorzystania kremu i fali. Owijamy folią spożywczą, możemy docisnąć czymś ciężkim i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na mniejsze kawałki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń