Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i smaczny deser. Moje córeczki bardzo je lubią. Znakomite na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się np. na urodzinach czy kinderbalu :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1393
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1393
Składniki
Masło ucieram i partiami dodaję masę krówkową. Gotową masą przekładam wafle. Wafel na wierzchu pozostawiam suchy. Tak przygotowane obciążam deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Kroje na mniejsze kawałki :) Smacznego! Rada: Masło musi być w temperaturze pokojowej, należy je wyciągnąć wcześniej z lodówki aby dobrze nam się utarło. Puszkę z masa kajmakową otwieramy i wstawiamy na chwilę do naczynia z ciepłą wodą,nie gotujemy, mieszamy, aby masa stała się bardziej lejąca, łatwiej ją będzie dodać do masła i utrzeć.