Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i smaczny deser. Moje córeczki bardzo je lubią. Znakomite na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się np. na urodzinach czy kinderbalu :)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5341
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 409
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5341
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 409
Składniki
Masło ucieram i partiami dodaję masę krówkową. Gotową masą przekładam wafle. Wafel na wierzchu pozostawiam suchy. Tak przygotowane obciążam deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Kroje na mniejsze kawałki :) Smacznego! Rada: Masło musi być w temperaturze pokojowej, należy je wyciągnąć wcześniej z lodówki aby dobrze nam się utarło. Puszkę z masa kajmakową otwieramy i wstawiamy na chwilę do naczynia z ciepłą wodą,nie gotujemy, mieszamy, aby masa stała się bardziej lejąca, łatwiej ją będzie dodać do masła i utrzeć.