Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, malutkie pączki, w sam raz na raz. :) Smażone w głębokim oleju kokosowym, który ma tę zaletę, że się nie pieni i pięknie pachnie. Można oczywiście użyć oleju rzepakowego, smak pączków będzie równie rewelacyjny.
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim masło. Mąkę wymieszać z drożdżami. Do ciepłego mleka dodać mąkę, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, aromat, sól, jajka i żółtko. Zagnieść jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do miski. Ścierkę kuchenną namoczyć w gorącej wodzie, wyżąć i przykryć miskę z ciastem. Odstawić na ok. 60 min., aż ciasto podwoi swoją objętość.
Ciasto posypać mąką, ponownie zagnieść. Formować małe kulki (2-3 cm średnicy), układać na papierze do pieczenia. Przykryć ścierką (suchą) i odstawić na 20 minut.
Olej podgrzać w wysokim garnku. Wkładać pączki i smażyć za złotobrązowo, często obacając. Wyciągać łyżką cedzakową i obtaczać w pozostałym cukrze. Studzić na kratce.
Smacznego :)
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 287
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 128
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 221
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 299
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 235
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 287
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 128
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 221
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 299
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 235
Składniki
Mleko podgrzać, rozpuścić w nim masło. Mąkę wymieszać z drożdżami. Do ciepłego mleka dodać mąkę, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, aromat, sól, jajka i żółtko. Zagnieść jednolite ciasto. Ciasto przełożyć do miski. Ścierkę kuchenną namoczyć w gorącej wodzie, wyżąć i przykryć miskę z ciastem. Odstawić na ok. 60 min., aż ciasto podwoi swoją objętość.
Ciasto posypać mąką, ponownie zagnieść. Formować małe kulki (2-3 cm średnicy), układać na papierze do pieczenia. Przykryć ścierką (suchą) i odstawić na 20 minut.
Olej podgrzać w wysokim garnku. Wkładać pączki i smażyć za złotobrązowo, często obacając. Wyciągać łyżką cedzakową i obtaczać w pozostałym cukrze. Studzić na kratce. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 100
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 339