Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, lekki, warstwowy jabłecznik. Pięknie się prezentuje i jest przepyszny :-)
Aromatyczne, pachnące cynamonem i wanilią ciasto łatwe w przygotowaniu idealn...
Odsłon: 1115
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 227
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 225
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 150
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 77
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 227
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 225
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 150
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 77
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier nadal miksując. Gdy cukier się rozpuści dodawać po jednym żółtku, nastepnie wodę i wymieszać do połączenia składników. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować krótko na najmniejszych obrotach do połaczenia składników. Ciasto przelać do blachy (36 x 22cm) wyłozonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180 stopni. Masa jabłkowa: Jabłka zetrzeć na dużych oczkach, przełożyć do garnka, wsypać cukier, dodać masło i podgrzewać ok. 5-7 min. aż jabłka lekko zmiękną. Wsypać suchą galaretke i mieszać do jej rozpuszczenia. Ciepłą mase jabłkową wyłożyc na biszkopt (sok z jabłek nawilży biszkopt) i równo rozsmarować. Zostawić do przestygnięcia. Masa jogurtowa: galaretki rozpuścić w 1 szkl. wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Lekko tężejącą galaretkę dokładnie wymieszać z jogurtem, wylać na mase jabłkową i wstawic do lodówki na 1-2 godz. do lekkiego stężenia. Masa śmietanowa: żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody, odstawić do lekkiego przestudzenia. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, przestudzoną żelatyne wlewać strumieniem do masy, nadal miksując. Masę śmietanową przełożyć na jogurtową, wyrównac i schłodzić w lodówce kilka godz., najlepiej całą noc. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Desery
Drożdżówki z rabarbarem
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 228
Babka drożdżowa z czekoladą
Szukasz pomysłu na wielkanocne ciasto, które będzie niebanalne, a jednocześni...
Odsłon: 1976