Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z jedwabistego tofu, daktyli i czekolady - wegański i pyszny. Smak podkręca odrobina brandy i soczyste maliny.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1420
Polecam.
Odsłon: 420
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1420
Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 30 minut. Po tym czasie odcedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. Tofu jedwabiste miksujemy z daktylami. Dodajemy czekoladę i kakao, miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy brandy i jeszcze chwilę miksujemy. Deser rozkładamy do pucharków lub miseczek. Na każdym układamy trochę dżemu malinowego i świeże maliny. Deser podajemy schłodzony.