Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wegańskie mini pączki - idealne na Tłusty Czwartek. Bez jajek i mleka, a jednak pyszne i puszyste. Sprawdź jak zrobić je w domu!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 78
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 78
Składniki
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier i drożdże. Dodaj mleko roślinne, olej, ciepłą wodę i sól. Mieszaj składniki, aż uformują się kulki ciasta. 2. Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia. 3. Po tym czasie, uformuj z ciasta małe kulki (pączki), i ponownie pozostaw do momentu aż urośnie. 4. W głębokim garnku lub frytkownicy, rozgrzej olej do smażenia. Smaż pączki na złoty kolor z obu stron. 5. Po usmażeniu, pączki odsącz na ręczniku papierowym, a następnie posyp cukrem pudrem.