Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku muffinki z wyczuwalną nutką cytryny i makiem, który dodaje całości uroku. Bez jajek i mleka.
Polecam.
Odsłon: 299
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 387
Polecam.
Odsłon: 299
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 387
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia, mak i drobno startą skórkę z 1/2 cytryny. Mieszamy. Do wody dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, wlewamy do mąki i dodajemy olej. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników, ciastem wypełniamy do 3/4 wysokości papilotki umieszczone w formie do muffinek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.