Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku muffinki z wyczuwalną nutką cytryny i makiem, który dodaje całości uroku. Bez jajek i mleka.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336639
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3757
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422867
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2504
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336639
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3757
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422867
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2504
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia, mak i drobno startą skórkę z 1/2 cytryny. Mieszamy. Do wody dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, wlewamy do mąki i dodajemy olej. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników, ciastem wypełniamy do 3/4 wysokości papilotki umieszczone w formie do muffinek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.