Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku muffinki z wyczuwalną nutką cytryny i makiem, który dodaje całości uroku. Bez jajek i mleka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119400
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8980
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119400
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8980
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia, mak i drobno startą skórkę z 1/2 cytryny. Mieszamy. Do wody dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, wlewamy do mąki i dodajemy olej. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników, ciastem wypełniamy do 3/4 wysokości papilotki umieszczone w formie do muffinek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.