Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku muffinki z wyczuwalną nutką cytryny i makiem, który dodaje całości uroku. Bez jajek i mleka.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9338
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 179
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9338
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, cukier, proszek do pieczenia, mak i drobno startą skórkę z 1/2 cytryny. Mieszamy. Do wody dodajemy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, wlewamy do mąki i dodajemy olej. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników, ciastem wypełniamy do 3/4 wysokości papilotki umieszczone w formie do muffinek. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.