Do góry

Desery Przepis na:

Wegańśkie muffiny z jagodami

Wegańśkie muffiny z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 1332

Puszyste, nie za słodkie. Idealne :)

Składniki

  • (na 24 sztuki +)
  • 2,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru (lub więcej)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 0,25 szklanki oleju lub roztopionego masła
  • 1,25 szklanki mleka sojowego, roślinnego (ew. + 0,25ml)
  • jagody (lub inne owoce^_^)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wegańśkie muffiny z jagodami

Przygotowanie

  1. Przygotuj dwie miseczki.
    W jednej wymieszaj przesiane składniki sypkie.
    W drugiej wymieszaj mokre.
    Mokre składniki powoli wlej do miseczki z suchymi i wymieszaj.

  2. Nie musi być dokładnie, więc nie przejmuj się, jak zostaną grudki. W babeczkach dozwolone jest, a nawet wskazane pozostawienie grudek, żeby były one delikatne i puszyste :)

  3. Nastaw piekarnik na 200stopni. Niech się dobrze rozgrzeje.

  4. Do papilotek wlej masę babeczkową, piekarnik zmniejsz na 180stopni i piecz cudeńka przez 15-20 minut.


    Smacznego
    ^.^

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń