Do góry

Desery Przepis na:

Wężyk z cynamonem polany rozpuszczoną czekoladą.

Wężyk z cynamonem polany rozpuszczoną czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 213 Ocena: 886

Dodano:

Odsłon: 132

A co powiecie na małą rozpustę ???? może nie jest to rewelacja ale w smaku super. Polecam dla tych którzy nie lubią mocno słodkiego a lubią cynamon.

Składniki

  • 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki cynamonu,
  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 tabliczka dowolnej czekolady ( u mnie gorzka ).
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki dodać cynamon i cukier.

  2. Wymieszać razem.

  3. Ciasto francuskie pociąć w z dłuż po 6,5 cm.

  4. Posmarować rozpuszczonym masłem.

  5. Następnie posypać wcześniej przygotowanym cukrem z cynamonem.

  6. Zwinąć przez długość na pół.

  7. Potem zwinąć w wężyk.

  8. Do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na środek położyć do góry dnem miseczkę i ułożyć wężyka.

  9. Przez całą objętość blaszki.

  10. Czekoladę rozpuścić z pozostałym masłem.

  11. Wężyka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 45 minut.

  12. Po upieczeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą.

  13. Podawać z bitą śmietaną lub kto z czym ma ochotę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 09 listopada Taka rozpusta to ja rozumiem :)))) A cynamon uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń