Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić sie z Wami przepisem na babkę z kawałkami czekolady, z lukrem oraz owocami kandyzowanymi. Babka prosta , szybka w przygotowaniu, puszysta i wilgotna , ale przede wszystkim bardzo smaczna. Babkę polecam na wielkanocny stół i nie tylko.
forma na babkę, mikser, nóż, miska, silikonowa szpatułka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27972
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27972
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać razem. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać mleko, olej, dodać suche składniki i dokładnie zmiksować na gładką masę. Czekoladę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułą tartą foremki na babkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę wyjąc z foremki , polać lukrem i udekorować mieszanką owoców kandyzowanych. Czas przygotowania około 30 minut + czas pieczenia
Babka po upieczeniu.
Gotowa polać lukrem i obłożyć kondensowanymi owocami.
Gotowa do podania.