Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić sie z Wami przepisem na babkę z kawałkami czekolady, z lukrem oraz owocami kandyzowanymi. Babka prosta , szybka w przygotowaniu, puszysta i wilgotna , ale przede wszystkim bardzo smaczna. Babkę polecam na wielkanocny stół i nie tylko.
forma na babkę, mikser, nóż, miska, silikonowa szpatułka,
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Składniki
Suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać razem. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać mleko, olej, dodać suche składniki i dokładnie zmiksować na gładką masę. Czekoladę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułą tartą foremki na babkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę wyjąc z foremki , polać lukrem i udekorować mieszanką owoców kandyzowanych. Czas przygotowania około 30 minut + czas pieczenia
Babka po upieczeniu.
Gotowa polać lukrem i obłożyć kondensowanymi owocami.
Gotowa do podania.