Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe babeczki, a właściwie mini serniczki na spodzie z herbatników są znakomitym pomysłem na wielkanocny deser. Do dekoracji, zamiast czekolady i draży możesz przygotować polewę czekoladową lub lukier.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Masło rozpuść. Herbatniki rozkrusz na pył za pomocą blendera, wlej do nich masło i dokładnie wymieszaj.
W formie na muffinki umieść papilotki. Na dno każdej z nich wyłóż herbatniki zmieszane z masłem, wyrównaj i mocno dociśnij.
Ser zmiksuj wraz z cukrem, jajkami i budyniem na gładką masę. Gdy będzie gotowała przełóż ją do papilotek.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 25 minut. Po wyjęciu odstaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki na 2 godziny.
Przed podaniem każdą babeczkę udekoruj startą czekoladą i drażami.