Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki zachwycą Was smakiem, a to za sprawą gałki muszkatułowej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2020
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1703
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2020
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1703
Składniki
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 min lub do tzw. „suchego patyczka”. Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą, aby zapobiec przywarciu ciasta.
przepis na polewe czekoladowa znajdziesz na blogu