Do góry

Desery Przepis na:

Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową

Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1586

Dodano:

Odsłon: 4227

Babeczki zachwycą Was smakiem, a to za sprawą gałki muszkatułowej.

Składniki

  • 100 g masła
  • 130 g cukru
  • 2 jaja
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej
  • 130 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g rodzynek
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 min lub do tzw. „suchego patyczka”.

    Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą, aby zapobiec przywarciu ciasta.

  2. przepis na polewe czekoladowa znajdziesz na blogu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń