Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealnie wilgotne, puszyste, miękkie o lekkim cytrynowym smaku. Nie za słodkie z dodatkiem cukinii, która jest nie wyczuwalna w smaku, a powoduje że ciasto nie jest suche. Szybko się je robi i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim łasuchom.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Margarynę roztapiamy. Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach, a następnie odciskamy z niej sok. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch.
Do ubitych jajek dodajemy obydwie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy.
Następnie dodajemy roztopioną, gorącą margarynę i dalej miksujemy.
Na końcu dodajemy cukinię z sokiem cytrynowym i skórką cytrynową. Miksujemy.
Ciasto wylewamy na podłużną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 12x30 cm. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 45-50 minut.
Ciasto po upieczeniu powinno mieć ładny złoto - brązowy kolor. Po upieczeniu studzimy na kratce.
Robimy lukier: w miseczce mieszamy śmietanę z sokiem z cytryny i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Tak przygotowanym lukrem polewamy jeszcze ciepłe ciasto. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-xd