Do góry

Desery Przepis na:

Wilgotny murzynek z orzechową czapą

Wilgotny murzynek z orzechową czapą

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 14078

Delikatny , wilgotny murzynek z czekoladą i orzechami.

Składniki

  • jajka, 3 szt
  • ZIMNA WODA, 5 łyzek
  • mąka, 200 g
  • cukier, 1,5 szklanki
  • margaryna, 250 g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • kakao, 2 łyżki
  • orzechy włoskie, 150 g
  • polewa czekoladowa, 100 ml
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wilgotny murzynek z orzechową czapą

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuszczamy. Dodajemy cukier, kakao i wodę - gotujemy. Odlewamy pół szklanki na polewę i wszystko studzimy. Białka oddzielamy od żółtek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jolinka 05 listopada 2012 I co dalej po oddzieleniu białek? Przepis jakby niedokończony.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń