Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wszystkie składniki (bez mąki i 3/4 szkl. zimnej wody) zagotować w rondelku . W pozostawionej wodzie rozpuścić mąkę i wlać do wrzącej zawartości rondla , gotować jeszcze ok.1 min na małym ogniu i delikatnie (żeby do reszty nie rozciapkać borówek) mieszać.
Gotowy kisiel przelać do pucharów i spożywać na ciepło ... gdy jest zimno lub na zimno... gdy jest ciepło :)