Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Wszystkie składniki (bez mąki i 3/4 szkl. zimnej wody) zagotować w rondelku . W pozostawionej wodzie rozpuścić mąkę i wlać do wrzącej zawartości rondla , gotować jeszcze ok.1 min na małym ogniu i delikatnie (żeby do reszty nie rozciapkać borówek) mieszać.
Gotowy kisiel przelać do pucharów i spożywać na ciepło ... gdy jest zimno lub na zimno... gdy jest ciepło :)