Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Wszystkie składniki (bez mąki i 3/4 szkl. zimnej wody) zagotować w rondelku . W pozostawionej wodzie rozpuścić mąkę i wlać do wrzącej zawartości rondla , gotować jeszcze ok.1 min na małym ogniu i delikatnie (żeby do reszty nie rozciapkać borówek) mieszać.
Gotowy kisiel przelać do pucharów i spożywać na ciepło ... gdy jest zimno lub na zimno... gdy jest ciepło :)