Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 125
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 125
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Składniki
Wykonanie: Galaretkę poziomkową gotujemy według opisu na opakowaniu, po czym wlewamy po równo do wcześniej przygotowanych pucharków i odstawiamy do zastygnięcia. Gdy galaretka zacznie zastygać, przygotowujemy kolejną galaretkę o smaku bursztynowym, lekko studzimy i zalewamy drugą warstwę w pucharkach i ponownie odstawiamy. Górną warstwę w pucharkach zalewamy galaretką o smaku kiwi. Bitą śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć na schłodzoną galaretkę i posypać startą czekoladą.