Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 273
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 273
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Składniki
placek I : ubić pianę , dodać cukier, następnie po jednym żółtku. mąkę wymieszać z proszkiem i i kakaem. po upieczeniu przekroić na dwie części.
Placek II : 5 białek ubić na pianę z cukrem, dodać miód na koniec mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać i upiec
masa: zagotować mleko z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym , do pół szklanki mleka dodać 5 żółtek i 3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać ugotować budyń. masło utrzeć z zimnym budyniem przekładać ciasto. placek ciemny-masa-dżem i wiśnie-placek orzechowy-masa dżem i wiśnie- placek ciemny, polać dowolną polewą i udekorować wiśniami.