Do góry

Desery Przepis na:

Wiśniowe Cudo

Wiśniowe Cudo

Autor:

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 6008

Dodano:

Odsłon: 740

Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.

Składniki

  • 2 galaretki wiśniowe
  • 1 kg wiśni
  • Niepełna szklanka cukru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1 kg serka śmietankowego naturalnego
  • 2 śnieżki
  • ½ opakowania biszkoptów
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.

  2. 2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody.
    3. Gotujemy 15 minut, studzimy.

  3. 4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.

  4. 5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.

  5. 6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.

  6. 7. Na masie układamy pokrojone galaretki.

  7. 8. Przykrywamy pozostałą masą.

  8. 9. Układamy wiśnie.

  9. 10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.

  10. 11. Białą masą przykrywamy owoce.

  11. 12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.

  12. 13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie.
    14. Gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń