Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2294
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.
2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody. 3. Gotujemy 15 minut, studzimy.
4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.
5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.
6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.
7. Na masie układamy pokrojone galaretki.
8. Przykrywamy pozostałą masą.
9. Układamy wiśnie.
10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.
11. Białą masą przykrywamy owoce.
12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.
13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14. Gotowe. 15. Smacznego.