Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 627
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1268
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4950
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 627
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1268
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4950
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.
2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody. 3. Gotujemy 15 minut, studzimy.
4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.
5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.
6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.
7. Na masie układamy pokrojone galaretki.
8. Przykrywamy pozostałą masą.
9. Układamy wiśnie.
10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.
11. Białą masą przykrywamy owoce.
12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.
13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14. Gotowe. 15. Smacznego.