Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 820
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2161
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 820
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.
2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody. 3. Gotujemy 15 minut, studzimy.
4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.
5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.
6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.
7. Na masie układamy pokrojone galaretki.
8. Przykrywamy pozostałą masą.
9. Układamy wiśnie.
10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.
11. Białą masą przykrywamy owoce.
12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.
13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14. Gotowe. 15. Smacznego.