Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarpone, biszkopty nasączone kawą i alkohole kom, to połączenie idealne, nie za słodkie nie za gorzkie. Zapraszam na przepyszne oryginalne włoskie tiramisu. Z tym przepisem poczujecie się jak w prawdziwej włoskiej restauracji.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1084
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3253
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 717
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1084
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3253
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 717
Składniki
W pierwszej kolejności zaparzyć kawę, zostawić do wystudzenia. Przelać przez sitko i dodać alkohol. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, po chwili ubijania dodawać stopniowo mascarpone nie przestając ubijać. Ubijać do momentu gdy masa będzie jednolita i gładka. W oddzielnej misce ubić same białka na sztywną pianę. Ubitą pianę dodać do utartych żółtek i delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszać. 1/3 biszkoptów zamoczyć w kawie (tylko kilka sekund) wyłożyć na talerz (na tym którym chcemy podawać) posmarować połową kremu, następnie układamy kolejną porcję nasączonych biszkoptów i pozostałą część kremu. Na samą górę układamy same nasączone biszkopty. Całość posypujemy ciemnym kakao.
Tiramisu przechowujemy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego
Bardzo polecam :)
:)