Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarpone, biszkopty nasączone kawą i alkohole kom, to połączenie idealne, nie za słodkie nie za gorzkie. Zapraszam na przepyszne oryginalne włoskie tiramisu. Z tym przepisem poczujecie się jak w prawdziwej włoskiej restauracji.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12529
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12529
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13556
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5714
Składniki
W pierwszej kolejności zaparzyć kawę, zostawić do wystudzenia. Przelać przez sitko i dodać alkohol. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, po chwili ubijania dodawać stopniowo mascarpone nie przestając ubijać. Ubijać do momentu gdy masa będzie jednolita i gładka. W oddzielnej misce ubić same białka na sztywną pianę. Ubitą pianę dodać do utartych żółtek i delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszać. 1/3 biszkoptów zamoczyć w kawie (tylko kilka sekund) wyłożyć na talerz (na tym którym chcemy podawać) posmarować połową kremu, następnie układamy kolejną porcję nasączonych biszkoptów i pozostałą część kremu. Na samą górę układamy same nasączone biszkopty. Całość posypujemy ciemnym kakao.
Tiramisu przechowujemy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego
Bardzo polecam :)
:)