Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste ciasto z przetworami owocowymi , przypominającymi czar lata.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić . Podzielić na połowę.
Konfiturę malinową zagotować , wymieszać z galaretką malinową, przestudzić i wyłożyć na połowę ciasta.
Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu wyłożyć na konfiturę.
Jabłka przesmażyć wymieszać z galaretką agrestową , przestudzić i wyłożyć na sernik.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodając śmietankę, wyłożyć na ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce około 2 godzin. Pokroić na porcje.