Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wuzetka to bezkonkurencyjny hit PRL-u. Zazwyczaj dwa blaty kakaowego biszkoptu przełożone są śmietanowym kremem i marmoladą. W prostej wuzetce bez pieczenia zamieniono tylko biszkopt na pyszne herbatniki. Skorzystaj z przepisu, jeśli chcesz przyrządzić ekspresową wersję tego popularnego deseru.
Tortownica o wymiarach 28 x 18,5 cm
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Rozpuść czekoladę i odłóż do wystygnięcia.
Przygotuj foremkę o wymiarach ok. 28 x 18,5 cm. Na jej dnie rozłóż warstwę herbatników.
Na herbatnikach równomiernie rozprowadź dżem porzeczkowy.
Schłodzoną śmietankę zmiksuj do puszystości, dodaj cukier puder, a następnie porcjami mascarpone. Miksuj tylko do uzyskania aksamitnego kremu. Rozłóż na dżemie. Wyłóż kolejną warstwę herbatników.
Całość polej rozpuszczoną, ale schłodzoną czekoladą, aby powstała polewa. Włóż do lodówki na całą noc. Wuzetkę bez pieczenia podawaj udekorowaną bitą śmietaną lub owocami.