Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Yorkshire pudding w Wielkiej Brytanii podaje się do niedzielnej pieczeni wołowej lub jagnięcej ale neutralne w smaku ciasto świetnie nadaje się również do deserów. Próbujcie ️ (proporcje na 6 sztuk).
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25080
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6163
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 519
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25080
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6163
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 519
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Przygotować blachę do muffinek, wlewając do każdej foremki niewielką ilość oleju. Wstawić do piekarnika na około 10 minut, żeby tłuszcz dobrze się nagrzał.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać rózgą, tak żeby nie było grudek. Blachę wyciągnąć z piekarnika, do każdej foremki nalać taką samą ilość ciasta. Piec około 15 minut , aż puddingi wyrosną i przyrumienią się.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Do ostudzonych puddingów nałożyć po łyżce kremu i po 2-3 maliny, przykryć kolejną łyżką kremu. Ciastka ozdobić pozostałymi malinami, posypać cukrem pudrem.