Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na coś orzeźwiającego. A że teraz sezon na arbuzy, to wyszła sałatka owocowa. W zasadzie można do niej wrzucić takie owoce, na jakie ma się ochotę. I efektowniej by wygladąło, gdybym miała kulkownicę do arbuza. Ale tak też wygląda ładnie:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Arbuza wydrążyć (lub wykulkować) wraz z sokiem, banany pokroić na plasterki, resztę owoców w kostkę. Wrzucić do miski, wymieszać.
Sok z pomarańczy podgrzać, dodać miód i cynamon, dobrze wymieszać, wystudzić. Zalać owoce, dobrze wymieszać.
Wstawić do lodówki, podawać schłodzone. Zamiast do miski, sałatkę można włożyć do wydrążonej skóry z arbuza