Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser,lekki,aromatyczny,bardzo smaczny:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 394
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 265
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1414
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 394
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 265
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1414
Składniki
Przygotować wodę z przyprawami..cynamon,cukier puder,cukier waniliowy ,skórka z cytryny ,anyżek. Gruszki obrać podzielić na ćwiartki i skropić sokiem z cytryny. Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Na gotującą wodę wrzucić gruszki i gotować 10min.
Ugotowane gruszki wyjąć do naczynia żaroodpornego,dobrze odsączyć z kompotu.
W rondelku zagotować 3/4 szkl.kompotu,wlać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną i zagotować. Zdjąć z ognia ,wlać żółtka i wymieszać. Masę wylać na gruszki i dać do nagrzanego piekarnika 180st góra-dół i piec do złotego koloru.
Zapieczone gruszki podzielić na porcje,posypać startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Na spodzie wytworzy się sok,którym można polać deser.
Smacznego życzę!