Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza się, że mamy ochotę na coś słodkiego – domowego, a nie mamy ani czasu ani chęci na pieczenie ciasta. Wówczas warto zrobić ten deser. Jabłka podczas pieczenia zrobią się mięciutkie, a kruszonka wspaniale się przypiecze i będzie słodko chrupać. W dodatku potrzebujemy zaledwie chwilę by to przygotować :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 55
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9307
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki (ja ścieram na tarce). Z mąki, masła, cukru trzcinowego, cynamonu i wiórek kokosowych zagniatamy kruszonkę. Jabłka możemy zapiekać albo w formie do muffinek (wyjdzie nam 6 małych porcji), albo w kokilkach do zapiekania (wówczas wyjdą 3 porcje). Formę smarujemy delikatnie masłem, wykładamy plasterki jabłek, a na wierzch kruszymy kruszonkę. Zapiekamy ok. 30 min. w 180 stopniach. Smacznego!