Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarza się, że mamy ochotę na coś słodkiego – domowego, a nie mamy ani czasu ani chęci na pieczenie ciasta. Wówczas warto zrobić ten deser. Jabłka podczas pieczenia zrobią się mięciutkie, a kruszonka wspaniale się przypiecze i będzie słodko chrupać. W dodatku potrzebujemy zaledwie chwilę by to przygotować :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94890
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94890
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki (ja ścieram na tarce). Z mąki, masła, cukru trzcinowego, cynamonu i wiórek kokosowych zagniatamy kruszonkę. Jabłka możemy zapiekać albo w formie do muffinek (wyjdzie nam 6 małych porcji), albo w kokilkach do zapiekania (wówczas wyjdą 3 porcje). Formę smarujemy delikatnie masłem, wykładamy plasterki jabłek, a na wierzch kruszymy kruszonkę. Zapiekamy ok. 30 min. w 180 stopniach. Smacznego!