Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 205
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3089
Polecam.
Odsłon: 1886
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 205
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3089
Polecam.
Odsłon: 1886
Składniki
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazda i myjemy. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy do wysokiego naczynia.
Banana kroimy w plasterki i dodajemy do gruszki.
Truskawki czyścimy, płuczemy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę wrzucamy do owoców.
Biszkopty kruszymy i dodajemy do reszty składników. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę, Na koniec dodajemy jogurt naturalny i mieszamy łyżką (blender zbytnio rozrzedza jogurt).
Deser nakładamy na miseczki lub do pucharków, dekorujemy świeżymi truskawkami lub innymi owocami.
W przygotowaniu można użyć innych owoców.