Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 163
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 65
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 639
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 271
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 163
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 65
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 639
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 271
Składniki
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazda i myjemy. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy do wysokiego naczynia.
Banana kroimy w plasterki i dodajemy do gruszki.
Truskawki czyścimy, płuczemy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę wrzucamy do owoców.
Biszkopty kruszymy i dodajemy do reszty składników. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę, Na koniec dodajemy jogurt naturalny i mieszamy łyżką (blender zbytnio rozrzedza jogurt).
Deser nakładamy na miseczki lub do pucharków, dekorujemy świeżymi truskawkami lub innymi owocami.
W przygotowaniu można użyć innych owoców.