Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser szybciutko się robi. Jest bardzo smaczny. Wiśnie i czekolada to dobry duet. A chłodzenie deseru przyspiesza dodanie mrożonych wiśni.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 766
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 193
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31400
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 444
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 766
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 193
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31400
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 444
Składniki
Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. W garnuszku zagotować mleko i dodać płatki. Chwile pogotować, mieszać. Płatki gotują się błyskawicznie. Wyłączyć gaz i pozwolić, żeby płatki wchłonęły mleko. Przełożyć do misy blendera i dodać cukier i sok z limonki. Dokładnie rozdrobnić. Część, 1/3 masy przełożyć do pucharka/ pucharków, a 1/3 masy do miseczki. Na białą masę położyć po kilka wiśni oprószonych cukrem pudrem. Do pozostałej masy dodać połamaną czekoladę. Ponownie rozdrobnić. Masę przełożyć do pucharka/ pucharków. Na ciemniej masie poukładać wiśnie. Przykryć jasną masą z miseczki i udekorować wiśniami, miętą. Schłodzić. Dzięki mrożonym wiśniom czas chłodzenia jest krótszy. Smacznego. Można użyć świeżych drylowanych wiśni.