Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste ciasto .Z polewą czekoladową zdecydowanie lepsze .Im więcej cierpliwości okażecie przy naprzemiennym nakładaniu jasnego i ciemnego ciasta tym piękniejszy wzór zebry.
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1015
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 70
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 413
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 720
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2923
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1015
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 70
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 413
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 720
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2923
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na jasną masę dodając stopniowo cukier .Następnie dodać po kolei żółtka i ubijać do połączenia masy jajecznej .Teraz małym strumyczkiem wlewamy olej i miksujemy na wolnych obrotach miksera . Następnie dodajemy partiami wodę ,ubijamy . Mąkę przesiewamy z proszkiem i dodajemy do masy w trzech częściach mieszając całość mikserem .Masę dzielimy na dwie części ,do jednej dodajemy kakao i mieszamy ,do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy .
Do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wlewamy na przemian na środek po dwie łyżki jasnej masy ,dwie ciemnej ,aż do wyczerpania całości. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut .Dekorujemy dowolnie.