Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 510
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 510
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier puder i zmiksować z białkami. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo wsypywać przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i krótko zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Każdą masę wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelać do małej keksówki przełożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę, olej i mleko, Rozpuścić i polać po upieczonym cieście. Odłożyć do zastygnięcia polewy. Smacznego!