Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Składniki
Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier puder i zmiksować z białkami. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo wsypywać przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i krótko zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Każdą masę wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelać do małej keksówki przełożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę, olej i mleko, Rozpuścić i polać po upieczonym cieście. Odłożyć do zastygnięcia polewy. Smacznego!