Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Białka w temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier puder i zmiksować z białkami. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo wsypywać przesianą mąką wraz z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczone masło i krótko zmiksować. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Każdą masę wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelać do małej keksówki przełożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę, olej i mleko, Rozpuścić i polać po upieczonym cieście. Odłożyć do zastygnięcia polewy. Smacznego!