Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze sposobów na wykorzystanie białek
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 913
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1723
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4128
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 216
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 913
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1723
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4128
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 216
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier nadal miksując. Mąkę przesiewany wraz z proszkiem do pieczenia i partiami dosypujemy do białek mieszając delikatnie łyżką. Gdy mamy wymieszane białka z mąką wolnym strumieniem wlewamy ostudzone masło i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dosypujemy 4 łyżki kakao a do drugiej 4 łyżki mąki. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i na zmianę łyżką nakładamy ciasto raz jasne a raz ciemne. Ciasto pieczemy w 180C około 50min.