Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze sposobów na wykorzystanie białek
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2393
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5078
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2393
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5078
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 152
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier nadal miksując. Mąkę przesiewany wraz z proszkiem do pieczenia i partiami dosypujemy do białek mieszając delikatnie łyżką. Gdy mamy wymieszane białka z mąką wolnym strumieniem wlewamy ostudzone masło i mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dosypujemy 4 łyżki kakao a do drugiej 4 łyżki mąki. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i na zmianę łyżką nakładamy ciasto raz jasne a raz ciemne. Ciasto pieczemy w 180C około 50min.