Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczko bez pieczenia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8349
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 481
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8349
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 481
Składniki
Formę kwadratową o boku około 20 centymetrów wykładamy papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dolewając mleko skondensowane, a następnie chłodną żelatynę. W formie układamy pierwszą warstwę herbatników następnie 1/3 kremu, i tak aż do wyczerpania składników. Wkładamy do lodówki by herbatniki zmiękły. SMACZNEGO