Do góry

Desery Przepis na:

Zebra z herbatników i bitej śmietany.

Zebra z herbatników i bitej śmietany.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8920

Dodano:

Odsłon: 90193

Proste ciasteczko bez pieczenia.

Składniki

  • herbatniki kakaowe 300 g
  • śmietana 30 % 400 ml
  • mleko zagęszczone słodzone 100 ml
  • 1 czubata łyżka żelatyny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zebra z herbatników i bitej śmietany.

Przygotowanie

  1. Formę kwadratową o boku około 20 centymetrów wykładamy papierem do pieczenia.
    Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dolewając mleko skondensowane, a następnie chłodną żelatynę.
    W formie układamy pierwszą warstwę herbatników następnie 1/3 kremu, i tak aż do wyczerpania składników. Wkładamy do lodówki by herbatniki zmiękły.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Grabulka 20 lutego 2016 A jak dodałam za mało żelatyny to nie wyjdzie? Mama wrażenie, że się nie rozpuściła i zostało w kubku...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zabecka 20 lutego 2016 Czegoś takiego szukałam. Zapowiada się pysznie przy kawusi:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mati1 25 października 2015 huraaaaaaa udało się ,ale poszło w mgnieniu oka !!!!!pycha ;-))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mati1 24 października 2015 mam zamier dziś je zrobic,ciekwe czy i mnie tak wyjdzie,dziękjuę za przepis i zabieam do siebie;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 06 października 2015 Wygląda przepysznie! :) Chętnie skosztowałabym kawałeczek :) Odpowiedzi: 1 ▼

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń