Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 447 Ocena: 6489
Dodano: 06.12.2019
Odsłon: 925
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cukier puder, herbatę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić na gazie i wystudzić. Dodać do suchych składników razem z żółtkami, jajkiem i aromatem waniliowym. Zagnieść ciasto. Można dać na jakieś pół godziny do lodówki, aby nieco stężało. Potem rozwałkować i wykrawać szklaneczką ciastka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w nagrzanym piekarniku do 180 st. C) jakieś 8-10 minut.
Gdy wystygną połowę posmarować, rozpuszczoną w naczyniu nad parą, czekoladą. Nakryć drugim ciastkiem i znów posmarować, tym razem wierzch. Szybko posypać wiórkami kokosowymi, gdyż czekolada raz -dwa zastyga.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

fafiatko 07 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetne, uwielbiam jął jest lekko wyczuwalny smak herbaty! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

szpileczkiibabeczkiblog 06 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
WOW, super przepis ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 06 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Z matchą - super!:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 06 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Kradnę przepis! Robiłam bezy z kremem z matchą i były super! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz