Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 445
Dodano: 04.01.2019
Odsłon: 2675
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, zalać niewielką ilością wody i dusić, dopóki nie będą miękkie. Następnie zblendować, dodać cukier i ucierać tak długo, aż masa się lekko spieni.
Rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody. Dodać do musu jabłkowego. Dodać alkohol lub cukier waniliowy do smaku. Wymieszać.
Masę przelać do lekko natłuszczonego masłem naczynia. Schładzać przez kilka godzin. Po wyjęciu z naczynia, galaretkę jabłkową udekorować ciastkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 04 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie, a smak można sobie wyobrazić, pycha :)2 Kto głosował? | Odpowiedz