Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalafiorowa z żółtkiem po 7. miesiącu"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Ziemniak, marchew i pietruszkę dokładnie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz. Kalafior starannie oczyść pod bieżącą wodą. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie. Jajko umyj w gorącej wodzie i ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka dodaj do warzyw. Zupkę zmiksuj. Wzbogać łyżeczką masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.Źródło: Mam dziecko